Avia Invest: Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Avia Invest: Curtea Internaţională de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău

Avia Invest SRL a anunţat luni, 3 august, că arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia a fost făcută publică duminică, 2 august.

"Avia Invest SRL informează că ieri a fost anunţată decizia provizorie a Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Stockholm la cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislaţiei naţionale şi internaţionale în relaţiile cu concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău. Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acţiuni de reziliere a contractului până la decizia finală şi a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020", se spune într-un comunicat emis de către Avia Invest SRL.

Totodată, compania reiterează faptul că "a fost întotdeauna şi rămâne deschisă unui dialog juridic civilizat cu autorităţile privind soluţionarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv".

"Sperăm că bunul simţ al autorităţilor de la Chişinău va contribui încontinuare la soluţionarea confictului fără a fi nevoie de intervenţia instanţelor internaţionale", mai susţin cei de la Avia Invest SRL.  
Similare
RECOMANDĂRI