Igor Dodon, după negocierile de la Moscova:  Cu cât ar putea să se ieftinească gazul pe care ni-l dau ruşii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon, după negocierile de la Moscova: Cu cât ar putea să se ieftinească gazul pe care ni-l dau ruşii

Preşedintele Igor Dodon a oferit detalii despre negocierile pe care le-a dus la Moscova, în partea ce ţine de tariful la gazul rusesc pentru consumatorii din Republica Moldova.

Şeful statului  spune că, mecanismul care urmează să fie pus la punct de către Moldovagaz împreună cu Gazprom,, ia acest mecanism „ne permite ca în acest an să nu majorăm tarifele la gaz”.

Mai mult, Igor Dodon susţine că de la 1 octombrie, tariful la gaz va fi redus cu 10-15 dolari pentru o mie de metri cubi, în anul următor preţul va fi redus cu 40-45 de dolari, iar de la 1 aprilie gazul ar putea fi ieftinit cu 70 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Dodon spune că, Acordul semnat cu Gazprom expiră la 2020, iar semnarea unui noui acord presupunea majorări de tarife. Totuşi, la Moscova s-a negociat menţinerea formulei/mecanismului care este aplicat în prezent, iar asta ne permite micşorarea tarifelor.

Gazprom nu a fost de acord cu acest lucru, spune Dodon, însă a dat de înţeles că Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, ar fi fost un factor deciziv în acest sens.
Similare
RECOMANDĂRI