Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul Suediei oferă 2,5 milioane de euro pentru companiile conduse de femei

Suedia oferă Republicii Moldova peste două milioane de euro pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin. Banii vor ajuta femeile de afaceri să obţină consultanţă, instruire şi mentorat, pentru a combate discriminările de gen şi a demonstra că doamnele pot gestiona afaceri la fel de bine ca bărbaţii.

Alexandra este o tânără antreprenoare care şi-a iniţiat business-ul cu sprijinul programului „femei în afaceri”, susţinut de BERD. Tânăra a deschis în centrul Chişinăului unicul restaurant cu design şi bucătărie eco din Republica Moldova.
 
De programul femei în afaceri al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au beneficiat până acum 160 de doamne. Graţie acestui program ele sunt ajutate să-şi crească profitul afacerilor, prin consultanţă şi instruire. 
 
Astăzi, BERD a semnat cu Guvernul Suediei un acord pentru acordarea a 2,5 milioane de euro, asistenţă nerambursabilă. Fondurile suedeze sunt destinate susţinerii femeilor antreprenoare din Republica Moldova.
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este cel mai mare investitor instituţional din Republica Moldova. Până acum, BERD a sprijinit peste 750 de întreprinderi mici şi mijlocii prin consultanţă în afaceri.
Similare
RECOMANDĂRI