Grupul de companii germane OKW Gehäusesysteme a deschis o nouă filială de producere în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grupul de companii germane OKW Gehäusesysteme a deschis o nouă filială de producere în Republica Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu reprezentanţii grupului OKW Gehäusesysteme, producători cu o experienţă de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecţie, prelucrarea metalelor, a plasticului şi unul dintre cei mai importanţi producători din domeniul tehnologiei de carcase şi butoane de reglare din lume.

Reprezentanţii OKW au deschis o nouă filială de producere în ţara noastră, mai mult, în această săptămână OKW urmează să participe la concursul de selectare a rezidenţilor Zonei Economice Libere „Bălţi”.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, ministrul Railean a fost informat despre parteneriatul semnat între OKW şi Colegiul de Inginerie din Străşeni, care prevede şcolarizarea internaţională a opt elevi, înmatriculaţi în anul de studii 2020 – 2021.

„Pentru a dezvolta afaceri aici, acasă, avem nevoie nu doar de resurse financiare şi tehnică performantă, dar şi de forţă de muncă calificată. Ministerul Economiei şi Infrastructurii susţine învăţământul dual, acesta reprezentând o sinergie perfectă între instruirea profesională practică şi pregătirea teoretică, indicatori care stau la baza unei economii prospere”, a precizat ministrul.

Potrivit directorului general Christoph Schneider, acordul de parteneriat dintre OKW şi colegiu presupune redirecţionarea unor volume de producere a pieselor din masă plastică prin tehnologia de formare prin injecţie. Astfel, Colegiul de Inginerie din Străşeni va putea pune în aplicare utilajul performant de care dispune, îmbinând componenta teoretică cu cea practică.

„Pe parcursul a doi ani de studii, tinerii din Moldova vor merge în Germania, de patru ori a câte trei luni, unde vor studia programul JUMP, care prevede: un curs intensiv de limbă germană, perioada de probă în cadrul companiei şi evenimente de team building cu alţi cursanţi. De asemenea, toate  cheltuielile de cazare, hrană şi transport sunt acoperite de compania noastră. Mai mult, tinerii vor beneficia şi de o bursă de studii”, a menţionat Christoph Schneider.

Mai multe informaţii privind posibilitatea de participare la instruire şi descrierea companiilor-membre.

Produsele şi specialiştii companiei OKW sunt cunoscuţi la nivel mondial, din SUA până în Australia, din Coreea până în Brazilia, compania deţinând filiale în 9 ţări ale lumii.

Similare
RECOMANDĂRI