FMI a aprobat o tranşă de finanţare de peste 46 milioane dolari pentru Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

 FMI a aprobat o tranşă de finanţare de peste 46 milioane dolari pentru Republica Moldova

Republica Moldova poate accesa suma totală de 46,1 milioane dolari SUA, bani puşi la dispoziţie de Fondul Monetar Internaţional prin Mecanismul extins de creditare (ECF) şi Mecanismul de Finanţare Extinsă (EFF) al instituţiei financiare.

Într-un comunicat al reprezentanţei permanente a FMI în Republica Moldova se arată că Consiliul de directori executivi al instituţiei financiare a aprobat solicitarea autorităţilor Republicii Moldova de a extinde durata programului până la 20 martie 2020 şi a modifica graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

Decizia Consiliului de directori executivi ai FMI vine în urma finalizării celei de a patra şi a cincea evaluare a programului susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de Finanţare Extinsă.

Programul ECF/EFF, în valoare totală de aproximativ 178,7 milioane dolari SUA sau 75 la sută din cota Republicii Moldova la FMI a fost aprobat la 7 noiembrie 2016.

Scopul finanţării acordate de FMI este de a susţine programul de reforme economice şi financiare promovate de autorităţi.

Similare
RECOMANDĂRI