FMI a alocat o nouă tranşă pentru R. Moldova, în valoare de 46,1 milioane de dolari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FMI a alocat o nouă tranşă pentru R. Moldova, în valoare de 46,1 milioane de dolari

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a alocat o nouă tranşă în valoare de 46,1 milioane de dolari SUA Republicii Moldova, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Din această sumă, circa 27,5 milioane de dolari SUA sunt pentru susţinerea bugetului de stat al Republicii Moldova.

Prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie 2019, în sumă totală de 30,7 milioane dolari SUA, dintre care 18,4 milioane dolari SUA (mecanismul de finanţare EFF – Extended Fund Facility) fiind destinaţi pentru susţinerea bugetului de stat al Republicii Moldova. Restul sumei, în valoare totală de 15,4 milioane dolari SUA, a fost debursată la data de 30 septembrie, anul curent. Din această sumă, 9,1 milioane dolari SUA (mecanismul de finanţare ECF – Extended Credit Facility) sunt pentru susţinerea bugetului de stat.

Reamintim că, pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internaţional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178.7 milioane dolari SUA este acordat ţării noastre în tranşe şi vine să susţină reformele promovate de Guvern.

Până în prezent din contul programul de finanţare existent au fost debursate surse destinate susţinerii bugetului de stat în sumă totală de 91,4 milioane dolari SUA.

Similare
RECOMANDĂRI