Fiecare al 4-lea cetăţean al Republicii Moldova apt de muncă intenţionează să plece peste hotare în următoarele 6 luni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fiecare al 4-lea cetăţean al Republicii Moldova apt de muncă intenţionează să plece peste hotare în următoarele 6 luni

Sondajului realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018, People Watch: Calitatea vieţii şi migraţia arată că în acest an fiecare al 5-lea cetăţean al Republciii Moldova intenţionează să plece din ţară în următoarele 6 luni cu 25% mai mult faţă de anul trecut când intenţia de plecare era manifestată de fiecare al 6-lea moldovean.

Dacă anul trecut tinerii era grupul cu cele mai mari intenţii de plecare, 28% faţă de cei cu vârstă mijlocie 17%, atunci în acest an situaţia sa schimbat. Tinerii continuă să domine ca grup de intenţie de plecare cu 30%, însă a crescut cu 60% intenţia celor de vârstă mijlocie de a părăsi ţara. Astfel în rândul persoanelor cu vârstă medie, anul trecut doar 17,1% aveau intenţie să plece din ţară, iar anul acesta numărul lor a ajuns la 28%.

Din persoanele apte de muncă anul acesta 24,4% sau fiecare a 4-a persoană intenţionează să plece în următoarele luni comparativ cu 19,9% sau fiecare a 5-a persoană în 2017.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul ”People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eşantion de 1 042 persoane în perioada 29 iunie - 9 iulie curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Similare
RECOMANDĂRI