Contractul de furnizare a gazelor va fi prelungit. Dodon spune că există deja o înţelegere între Gazprom şi Moldovagaz
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contractul de furnizare a gazelor va fi prelungit. Dodon spune că există deja o înţelegere între Gazprom şi Moldovagaz

Contractul de furnizare a gazelor naturale de către Gazprom va fi prelungit, existând deja o înţelegere de principiu între ”Gazprom” şi ”Moldovagaz”. Cel puţin asta spune Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, care a avut o întrevedere cu Vadim Ceban, preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”.

Despre semnarea contractului urmează să se anunţe în cel mai scurt timp, spune şeful statului.

„În context Vadim Ceban a remarcat că există toate premisele de a reduce preţul de achiziţionare a gazelor ruseşti, începând cu anul 2020. Totodată am primit asigurări că tarifele pentru consumatorii finali, în anul curent, nu vor creşte.

Deşi există speranţa ca tranzitul gazului rus prin teritoriul Ucrainei va fi asigurat, semnarea contractului cu ”Gazprom” va prevedea şi posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state, iar operatorii de sistem gaze a ţărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente”, scrie Igor Dodon.

De asemenea, Vadim Ceban i-a vorbit şefului statului despre acţiunile întreprinse de companie în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Potrivit lui, specialiştii de sistem transport gaze din cadrul a 4 state - Moldova, Ucraina, România şi Bulgaria, lucrează în direcţia respectiva, delegaţia ”Moldovagaz” aflându-se în prezent la Sofia pentru discuţii cu colegii săi de la ”Bulgartransgaz”.

De altfel Vadim Ceban a informat că la moment în companie se desfăşoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA “Moldovagaz”.

Similare
RECOMANDĂRI