Consiliul Concurenţei: Investigarea scumpirii carburanţilor poate dura chiar şi mai bine de o lună
Vizualizari:

Consiliul Concurenţei: Investigarea scumpirii carburanţilor poate dura chiar şi mai bine de o lună

Investigaţia iniţiată de către Consiliul Concurenţii ca urmare a majorării preţurilor la carburanţi este în plină desfăşurare şi poate să dureze chiar şi mai bine de o lună. Solicitată de IPN, Cristina Zara, şefa adjunctă a Direcţiei politici, protocol şi relaţii externe, a declarat că acţiunile dispuse nu pot fi făcute publice ca să nu prejudicieze investigaţia.

Amintim că, Consiliul Concurenţei s-a autosesizat pe 16 mai în urma creşterii preţurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creşterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. Potrivit Consiliului, scumpirea simultană trezeşte îndoieli că petroliştii au acţionat în mod independent, iar în acest sens a fost declanşată o investigaţie pentru a stabili dacă a existat o înţelegere de cartel.

Acum o săptămână, mai multe staţii PECO au afişat la panou preţuri mai mari la carburanţi. Benzina s-a scumpit cu un leu şi zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Odată cu afişarea noilor preţuri la carburanţi, Asociaţia „Oraşul Fără Maxi-Taxi”, dar şi Blocul politic ACUM au organizat acţiuni de protest împotriva majorărilor.
 

VIDEO. Protest. Oamenii cer conducerii ANRE să scadă preţurile la benzină şi motorină

Similare
RECOMANDĂRI