Cauză penală, iniţiată pe procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze pentru Chişinău. Reacţia lui Ruslan Codreanu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cauză penală, iniţiată pe procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze pentru Chişinău. Reacţia lui Ruslan Codreanu

Pe procedura de achiziţie a 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău la un preţ de peste 78 milioane lei (fără TVA) a fost iniţiată o cauză penală. 

Ofiţerul de urmărire penală Roman Moscalu din cadrul Direcţiei generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliţie a confirmat acest fapt pentru Mold-Street, dar a refuzat să ofere detalii, invocând secretul anchetei.

Ruslan Codreanu spune că a aflat despre aceasta din presă şi dă de înţeles că acesta ar fi un „instrument de presiune folosite de unii în perioada electorală” şi „speculaţii pur politice”.

Ce ţine de procurarea autobuzelor, Ruslan Codreanu face câteva precizări:

„ 1. Presa tot scrie că am fost membru al grupului de lucru, dar nu este aşa. Eu nu am participat la elaborarea caietului de sarcini şi nici membru al grupului de lucru privind achiziţia autobuzelor nu am fost. Autoritatea contractantă este PUA. Pe 2 ianuarie am adunat toţi şefii de direcţie şi am spus că nu voi admite tergiversări la licitaţii. Iar acestea trebuie făcute transparent şi echitabil. (Şi nu mă refer doar la procurarea autbouzelor, dar la toate cele 300 de proiecte pornite în Chişinău).

2. Autobuzele sunt noi, achizioţante pe garanţie. Vorbim totuţi de o companie internaţională turco-japoneză. Anadolu Isuzu - este una dintre cele mai importante firme de producţie de autobuze şi autocare din Europa, principalii acţionari ai firmei fiind Anadolu Group fromTurkey, altăruri de Isuzu Motors Limited şi Itochu Corporation din Japonia. Autocare Isuzu poţi vedea prin Cluj, prin Iaşi, prin Constanţa, prin Bucureşti. Sunt vândute în peste de 50 ţări. Normal că nu au fost cumpărate cu ochii închişi, autobuzele sunt noi - este vorba şi de faţa unei companii internaţionale.

3. Preţul autobuzelor. Au fost 2 companii prezente la licitaţie. Una din România cu capital turcesc şi cealaltă distribuitorul oficial a companiei Anadolu Isuzu. Nu am fost membru al grupului de lucru, dar ştiu că nu doar preţul a avut rol, dar şi calitatea, condiţiile de distribuţie, etc”, spune Codreanu. 

Similare
RECOMANDĂRI