ECONOMIC

Căpşunele şi cireşele, tot mai puţine şi mai scumpe

post-img

Căpşunele şi cireşele sunt tot mai puţine în pieţe, iar preţul acestora a crescut. Un kilogram de cireşe este vândut cu 20-25 de lei, chiar şi 30 de lei, iar căpşunele costă de la 40 de lei în sus.

Pe de altă parte, la tarabe putem găsi din abundenţă caise, piersici, zmeură, agriş, coacăza neagră, roşie şi albă, transmite IPN.

Preţul unui kilogram de caise porneşte de la 12 lei. Piersicii se vând cu 8 lei şi mai mult. Zmeura rămâne la preţul de săptămâna trecută, 20 de lei per kilogram. Un kilogram de agriş, coacăza neagră, roşie şi albă porneşte de la 25 de lei, poate ajunge chiar şi 35, iar vişinele sunt 20 de lei kilogramul. Pepenii verzi, de import, se vând cu 10 lei kilogramul, dar încă sunt puţini la tarabe.

Un kilogram de păstăi porneşte de la 15 lei, cel al castraveţilor şi dovleceilor de la 5 lei, iar al roşiilor de la 19 lei. Ardeii pot fi procuraţi cu 9-10 lei per kilogram, cartofii cu 7 lei, varza timpurie la fel cu 7 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde rămâne 2 lei.

Zece ouă pot fi procurate cu 12 lei. Carnea de porc costă 65 de lei kilogramul, iar cea de vită 70-75 de lei.