Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM: În martie, cetăţenii Republicii Moldova au trimis acasă 102 milioane USD. Tot mai puţini bani vin din Rusia

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Rusia trimit tot mai puţini bani acasă. Potrivit datelor Băncii Centrale de la Chişinău, transferurile din Rusia au scăzut cu aproape 8%, în timp ce transferurile din Israel înregistrează o creştere record. Cei mai mulţi bani în Republica Moldova sunt transferaţi în euro.

În luna martie, cetatenii moldoveni care muncesc peste hotare au trimis acasă aproximativ 102 milioane dolari, mai puţin cu aproape 7 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Conform provenienţei geografice a transferurilor, UE are o pondere de 46 la sută, CSI, aproximativ 22%, iar din statele din afara spaţiului CSI şi european, valoarea transferurilor depăşeşte 32 la sută.

În luna martie, basarabenii care muncesc în Rusia, au trimis acasă puţin peste 21 de milioane de dolari, mai puţin cu aproape 8 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. În acelaşi timp, transferurile din Israel au fost de aproximativ 20 de milioane de dolari, Ţara Sfântă fiind urmată în top de Italia, Germania şi SUA.

Sub şapte milioane de dolari au fost trimişi acasă din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Franţa şi Irlanda.

Cetăţenii Republicii Moldova trimit acasă cei mai mulţi bani în euro şi dolari, în timp ce cota transferurilor în ruble ruseşti reprezintă doar 4 la sută. 
Similare
RECOMANDĂRI