Banca Mondială aşteaptă semnale referitoare la priorităţile Guvernului de la Chişinău în sectorul agricol, pentru a se implica financiar
Sursa foto:mf.gov.md Vizualizari:

Banca Mondială aşteaptă semnale referitoare la priorităţile Guvernului de la Chişinău în sectorul agricol, pentru a se implica financiar

Banca Mondială are deja un concept privind programele viitoare, însă eşte în aşteptarea unor semnale clare din partea autorităţilor Republicii Moldova referitoare la priorităţile Guvernului în sectorul agricol, pentru a înţelege unde se poate implica financiar.

Declaraţia parţine drectorului biroului Băncii Mondiale în Moldova, Europa şi Asia Centrală, Anna Akhalkatsi şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu  ministrul Finanţelor, Ion Chicu. Cei doi au discutat despre proiectele în derulare, dar şi despre oportunităţile de colaborare ulterioare, în domeniul agriculturii.

Ion Chicu a mulţumit pentru ajutorul constant oferit de Banca Mondială Republicii Moldova şi a reiterat disponibilitatea Ministerului Finanţelor de adapta anumite proiecte la cadrul financiar naţional. De asemenea, ministrul Finanţelor a menţionat despre intenţia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului de a investi mai mult în sectorul zootehnic, irigare, modificarea unor politici referitor la subvenţionare.

 În acelaşi timp, reprezentanţii Băncii Mondiale s-au declarat pregătiţi pentru a investi în noi proiecte în Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI