Avia Invest: Primăria Chişinău a avizat negativ cererea privind obţinerea certificatului de urbanism pentru proiectarea noului terminal la Aeroportul Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avia Invest: Primăria Chişinău a avizat negativ cererea privind obţinerea certificatului de urbanism pentru proiectarea noului terminal la Aeroportul Chişinău

Primăria Chişinău a dat aviz negativ la cererea depusă de Avia Invest, pentru obţinerea certificatului de urbanism pentru proiectarea şi construcţia unui nou terminal de pasageri. Despre aceasta anunţă compania care gestionează Aeroportul, Avia Invest.

Într-un comunicat de presă, Avia Invest anunţă că, în opinia companiei, refuzul autorităţilor este nefondat şi lipsit de temei legal.

„Toate documentele necesare şi schiţa noii construcţii au fost depuse de către Avia Invest la Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Municipiului Chişinău la 28 ianuarie.  Decizia municipalităţii de a da aviz negativ solicitării concesionarului privind construcţia noului terminalul nu face altceva decât să completeze şirul de presiuni, inclusiv politice, cărora este supusă compania Avia Invest în ultimul an. Regretăm şi faptul că prin astfel de decizii autorităţile lipsesc oamenii de mii de locuri de muncă”, se spune în comunicatul companiei concesionare.

Designul clădirii viitorului Terminal a fost prezentat publicului la începutul anului. Construcţia cu o suprafaţă de până la 32 mii de metri pătraţi ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri, mai spune compania. 

Deocamdată, Primăria Chişinău nu a venit cu o reacţie la acest subiect.
Similare
RECOMANDĂRI