Amenzi de două milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei concurenţiale
Sursa foto:Cuvantul Liber Vizualizari:

Amenzi de două milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei concurenţiale

Aproximativ două milioane de lei vor achita în bugetul de stat mai multe întreprinderi pentru că au încălcat legislaţia concurenţială. Într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei se menţionează că Plenul Consiliului a sancţionat întreprinderile pentru refuzul de a se supune inspecţiei efectuate şi pentru inducerea în eroare a colaboratorilor Consiliului Concurenţei, transmite IPN.

Consiliul Concurenţei precizează că, din cauza impedimentelor create de către agenţii economici, scopul inspecţiei nu a putut fi atins şi a făcut imposibilă obţinerea unei eventuale informaţii relevante pentru investigarea presupusului caz de încălcare a legislaţiei concurenţiale, iniţiat printr-o dispoziţie a Plenului Consiliului Concurenţei.

Alte opt întreprinderi au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei pentru încălcarea legislaţiei concurenţiale, încheind un acord anticoncurenţial manifestat prin stabilirea coordonată a cursurilor de vânzare/cumpărare pentru efectuarea operaţiunilor de schimb valutar. Instituţiile respective s-au ales cu amenzi de la 1500 la 17000 de lei.  Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 de zile în bugetul de stat.
Similare