Sursa foto:Adevarul.ro Vizualizari:

Afacere dulce în raionul Ialoveni. Ciocolata produsă de Ion Rotaru este la mare căutare

Neagră sau albă, cu fructe şi nuci, ciocolata - unul dintre cele mai îndrăgite alimente, este astăzi elogiată în toată lumea. În fiecare an, pe 11 iulie, este marcată Ziua Mondială a Ciocolatei. Din această dulce pasiune, se poate face şi o afacere profitabilă. O demonstrează Ion Rotaru care şi-a deschis o fabrică de ciocolată în raionul Ialoveni.

În anul 2011, Ion Rotaru a pus pe roate o afacere cu ciocolată. Pasiunea pentru deserturi o are încă din copilărie, însă nu s-a gândit niciodată că va ajunge să facă din asta o adevărată meserie.

Astăzi, fabrica sa de ciocolată din raionul Ialoveni reprezintă o afacere de familie, în care sunt implicaţi cu trup şi suflet si părinţi şi copii. Ciocolatele sunt la mare căutare şi peste graniţe pentru gustul şi beneficiile pe care le au. Produsul este unul pretenţios, iar pentru prepararea acesteia e nevoie de multă atenţie, dar şi de condiţii speciale.

Cea mai delicioasă etapă prin care trece ciocolată este adăugarea umpluturii. Etapa următoare este adăugarea celui de-al doilea strat de ciocolată. După ce s-a răcit, produsul este aranjat manual în cutii, iar ulterior ajunge la consumatori. Povestea afacerii cu ciocolată iniţiată de Ion Rotaru este o confirmare în plus a faptului că acolo unde există talent şi pasiune, orice idee poate deveni realitate.

11 iulie a fost declarată oficial Ziua Mondială a Ciocolatei, în 1995, în Franţa.


 
Similare
RECOMANDĂRI