Ziua Naţională a Italiei a fost sărbătorită la Sala cu Orgă din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Naţională a Italiei a fost sărbătorită la Sala cu Orgă din Chişinău

De Ziua Naţională a Italiei, la Sala cu Orgă din Chişinău, joi, 6 iunie, a fost organizat un concert festiv. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală „East & West Cooperation” din Italia, în colaborare cu Ambasada Italiei la Chişinău.

La concert a participat Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.

Concertul a fost susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, având în calitate de solişti cinci tineri muzicieni din Republica Moldova stabiliţi în Italia: Constantin Beschieru (vioară), Cătălina şi Tudora Spătaru (vioară), Diana Lupaşcu (vioară) şi Andrei Harabagiu (violă). La orgă a interpretat Anna Strezeva.

Potrivit directorului Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, protagoniştii concertului sunt absolvenţi ai liceelor de muzică din Chişinău, care şi-au continuat studiile în Italia, toţi reuşind să-şi construiască o carieră de succes în această ţară, dar şi în afara ei. „Toţi invitaţii, stabiliţi în diverse oraşe ale peninsulei, sunt laureaţi ai numeroaselor concursuri internaţionale şi, în prezent fac parte sau colaborează cu importante ansambluri şi orchestre italiene, precum Orchestra Simfonică Naţională RAI, Orchestra Simfonică a Academiei Teatrului La Scala din Milano, Orchestra Teatrului La Fenice din Veneţia, Orchestra Simfonică Giuseppe Verdi din Milano, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Verona ş.a. Majoritatea dintre ei desfăşoară şi o activitate pedagogică în domeniu”, a menţionat Larisa Zubcu.

În program au răsunat creaţii de Ottorino Respighi, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach şi Antonio Vivaldi.

Ziua Naţională a Italiei este marcată pe 2 iunie. În această zi, în 1946, a fost proclamată Republica Italiană, informează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI