"Vin din sufletul Moldovei"- genericul ediţiei din acest an a Zilei Naţionale a Vinului. România este ţara-oaspete a sărbătorii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Vin din sufletul Moldovei"- genericul ediţiei din acest an a Zilei Naţionale a Vinului. România este ţara-oaspete a sărbătorii

Pe 6 şi 7 octombrie, de Ziua Naţională a Vinului, 60 de producători vinicoli „vin din sufletul Moldovei” în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a-şi prezenta vinurile. Vizitatorii veniţi la sărbătoarea vor fi îndemnaţi să cunoască Vinul Moldovei şi să-l cosume moderat şi responsabil.

Timp de două zile, în inima capitalei, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeţilor Vinul Moldovei produs pe întreg teritoriul ţării. În PMAN, vor fi amenajate mai multe zone: Zona meşterilor populari, o Curte Ţărănească în plină acţiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coşuri din lozie şi, bineînţeles, cu gospodina şi gospodarul casei.

Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată ţara. Tradiţionala Şcoală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesionişti care vor iniţia participanţii în tainele consumului conştient al Vinului Moldovei.

Evenimentul va fi inaugurat oficial prin parada vinificatorilor din toate cele patru zone cu Indicaţie Geografică Protejată, prezenţi la Ziua Naţională a Vinului şi se va încheia cu o horă imensă. Pe parcursul celor două zile, pe scenă vor evolua ansambluri folclorice din diferite regiuni ale ţării, iar serile vor fi marcate de concerte cu interpreţi şi trupe îndrăgite din Republica Moldova.

În premieră, Ziua Naţională a Vinului se va extinde geografic şi va fi marcată simultan şi peste hotarele ţării.

În primul week-end al lunii octombrie (5-7 octombrie), Vinul Moldovei va fi celebrat şi în oraşul Snagov din România. Peste 20 de vinificatori reuniţi sub brandul vinicol de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor oferi vizitatorilor spre degustare sute de vinuri de calitate cu Indicaţie Geografică Protejată. Programul artistic al evenimentului va fi completat de un concert susţinut de celebrele trupe muzicale din Republica Moldova: Zdob şi Zdub şi Carla’s Dreams.

Evenimentele din Snagov vor fi transmise în direct pe câteva ecrane amplasate în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La fel, în centrul capitalei va fi amenajat un stand special pentru vinificatorii din România – ţară-oaspete a acestei ediţii a Zilei Naţionale a Vinului. Degustând cele mai alese vinuri româneşti vizitatorii vor putea face o călătorie imaginară prin cele mai importante zone vitivinicole de peste Prut.

Similare
RECOMANDĂRI