Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Concert la Sala cu Orgă prilejuit de Ziua Naţională a Culturii

Sala arhiplină la primul concert organizat la Sala cu Orgă din Chişinău, dupa o lungă perioadă de timp în care obiectivul a fost renovat, cu sprijin financiar din România. Diplomaţi, oameni de cultură şi iubitori de frumos au participat la o seară specială, dedicată Zilei Naţionale a Culturii.

Dupa mai bine de un an, Sala cu Orgă din Chişinău a revenit în circuitul cultural cu un concert de excepţie.
 
Compoziţii cunoscute din repertoriul marilor muzicieni ai lumii, precum Bach, Vivaldi, Verdi, Porumbescu sau Enescu, au fost interpretate de Orchestra Naţională de Cameră şi Corul Naţional de Cameră al Sălii cu Orgă.
 
Tot aseară a fost lansat CD-ul audio "Eminescu - Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată..." şi a fost lansat albumul fotografic "Republica Moldova. Chişinău. Cultural". Lucrarea, în trei limbi, poate fi văzută ca o carte de vizită a Republicii Moldova. Fiecare filă arată tradiţii, monumente istorice şi locuri frumoase din ţară.
 
Concertul de gală cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii a fost sprijinit de Ambasada României la Chişinău şi Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" şi a fost apreciat de publicul prezent cu ropote de aplauze.
 
Similare
RECOMANDĂRI