Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spectacolul social „Eva” îşi propune să ajute tinerii să-şi rezolve problemele

Zece actori voluntari au pus în scenă la Teatrul „Geneza Art” spectacolul social „Eva”, pentru a încuraja tinerii să-şi depăşească condiţia si să-şi rezolve mai usor problemele. Rolul principal l-a avut Daniela Machidon, tânăra care a câştigat Golden Buzz la „Românii au talent”.

Mesajul spectacolului se croieşte în jurul drepturilor copilului.

„Cumva este vorba de povestea unei fete, care are o viaţă destul de tumultoasă, ajunge să fie părăsită, ajunge să se regăsească într-un final pe ea, ajunge să înţeleagă greşelile pe care le-a comis. Rolul meu este rolul principal, fata Eva, care de fapt trece prin acest lanţ de evenimente şi este un rol destul de complex”, susţine Daniela Machidon.

Tinerii actori au între 10 şi 18 ani. Unii dintre ei au urcat pentru prima dată pe scenă, aşa că emoţiile au fost pe măsură.

Alexei Popovosch face teatru de trei ani şi a avut ocazia să joace trei roluri în acest spectacol.

„Ultimul rol a fost un băiat din orfelinat, un băiat simplu, care, în lipsă de educaţie, nu prea a ascultat nici directoarea, nici prietenii şi colegii săi şi astfel acesta a ajuns iarăşi în abis. Este o corelaţie între personaje”, spune Alexei Popovosch.

„S-au întrunit în cadrul proiectului „Teatrul care ne uneşte pentru rezolvarea problemelor comune”. Aici ei au venit şi, de fapt, ideea a aparţinut lor, cumva de a comunica şi de a găsi o problemă în societate cu care aceştia se confruntă şi împreună, ghidaţi toţi de un regizor, au decis să facă această piesă de teatru”, a declarat Mihaela Pascal, reprezentantă „Caritas Moldova”.

Cei mai nerăbdători să vadă spectacolul au fost copiii.

Proiectul „Teatrul care ne uneşte în rezolvarea problemelor comune” este realizat de Fundaţia Est-Europenă, şi este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul Suediei.
Similare
RECOMANDĂRI