Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti: Mari actori români, la Chişinău

Spectacolul „Frumos e în septembrie la Veneţia” i-a adus aseară pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” de la Chişinău, pe marii actori români, Mircea Rusu şi Oana Pellea. Producţia teatrală este o pledoarie pentru iubire şi a încântat publicul. În memoria marelui actor Ion Caramitru a fost vernisată o expoziţie de fotografie.

O neaşteptată poveste de dragoste pusă în scenă de regizorul Mariana Cămărăşan i-a adus pe scena de la Chişinău pe actorii Oana Pellea şi Mircea Rusu, în spectacolul "Frumos e în septembrie la Veneţia".

MIRCEA RUSU, actor, Teatrului Naţional din Bucureşti: „Este o pledoarie pentru iubire, cărora le place să plonjeze în trecut. Este un exemplu pentru cei tineri să se iubească poate mai mult, pentru că este cel mai nobil sentiment pe care îl are un om în viaţa lui. Veneţia înseamnă viaţă. Frumoasă este viaţa, oameni buni, cu alte cuvinte”.

Reuninea Teatrelor Naţionale Româneşti este un eveniment cultural de excepţie şi oferă publicului şansa întâlnirii cu mari actori.

„Recunosc cu toată sinceritatea că am venit pentru Oana Pellea. O aştept nici nu ştiu de câţi ani de zile. Am şi emoţii. Este o perfecţionistă. Este un titan al teatrului românesc.Este una dintre cele mai bune. Eu fiind studentă la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice este o deosebită plăcere. Şi poate o s-o cunosc în această seară”.

La Reuniunea Teatrelor Româneşti de la Chişinău trebuia să vină şi regretatul actor Ion Caramitru, care s-a stins din viaţă la începutul lunii septembrie. În memoria marelui artist a fost vernisată o expoziţie de fotografie.

FLORIN GHIOCA, fotograf, Teatrului Naţional din Bucureşti: „Trebuiau să fie două spectacole, în ambele juca Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional. Altcineva a decis că trebuie să ne părăsească şi a ieşit din scenă definitiv”.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti continuă şi în acestă seară cu spectacolul Jubileu, dar şi cu un spectacol-proiecţie  - în Memoriam Ion Caramitru.
Similare
RECOMANDĂRI