Proiectul „Basm Românesc” - la a doua ediţie. Va ajunge la comunităţile româneşti de pretutindeni
Sursa foto:www.ieh.ro Vizualizari:

Proiectul „Basm Românesc” - la a doua ediţie. Va ajunge la comunităţile româneşti de pretutindeni

Odată cu începerea noului an şcolar, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), lansează cea de-a doua ediţie a proiectului „Basm Românesc”.

„Basmul Românesc” îşi va relua drumul în toată lumea şi va ajunge în rândurile elevilor din comunităţile româneşti de pretutindeni, iar forma finală a basmului va fi publicată şi trimisă tuturor comunităţilor.

Pe durata unui an, proiectul va stimula elevii români de pretutindeni să conceapă împreună un basm, argument al unităţii lor identitare, indiferent de locul în care trăiesc.

Basmul va pleca dintr-o şcoală din Suceava, unde va fi scris primul paragraf. Apoi, pe rând, fiecare şcoală doritoare va adăuga un paragraf, pentru ca forma finală să prindă contur într-o ediţie tipărită la data de 1 decembrie 2018, zi în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Şcolile româneşti de peste hotare se pot înscrie în acest proiect, trimiţând o cerere pe adresa de e-mail [email protected].

Toţi copiii care vor contribui la scrierea basmului vor fi nominalizaţi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea on-line şi vor primi câte un exemplar din „Basmul Românesc”, ediţia a II-a.

Şcoala care va concepe cel mai interesant paragraf din basm, va primi un premiu special din partea IEH.

Prima ediţie a proiectului „Basm Românesc” a fost iniţiată de IEH în anul 2013. „Basmul Românesc” a fost dedicat copiilor români din toate comunităţile din afara graniţelor ţării. Timp de un an, elevii români din Italia şi Spania, din Serbia şi Ucraina, din Belgia, dar şi Statele Unite şi Australia au conceput un basm colectiv, iar prima ediţie a „Basmului Românesc” a fost tipărită şi a ajuns la toţi cei care au contribuit la scrierea ei. 

Similare