Programul activităţilor dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor a fost anunţat
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

Programul activităţilor dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor a fost anunţat

Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor se vor desfăşura pe 18 - 19 mai, în mai multe edificii culturale din ţară.

Ziua Internaţională a Muzeelor a fost instituită în 1977, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, fiind marcată pe 18 mai. Ediţia din acest an, cu genericul „Conexiuni inter-muzeale: noi abordări, noi provocări”, este dedicată necesităţii de adaptare a muzeelor la tendinţele societăţii, astfel încât acestea să poată să-şi prezinte colecţiile inclusiv în mediul online.
 
Noaptea Europeană a Muzeelor a fost iniţiată în 2005. Până în prezent, la acest eveniment au aderat peste trei mii de muzee din 47 de ţări. Scopul evenimentului este de a spori interesul faţă de instituţiile muzeale, dar şi de a familiariza publicul cu colecţiile muzeelor şi a sensibiliza societatea în privinţa problemelor din domeniu.
 
Muzeele din Republica Moldova au devenit şi ele parte a acestei manifestări culturale. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor, în perioada 14-27 mai, 66 de muzee şi instituţii culturale din 18 raioane şi-au anunţat programele, care conţin activităţi variate, ce scot în evidenţă patrimoniul cultural naţional şi local.
 
În Registrul Naţional al Muzeelor din Republica Moldova sunt înscrise 124 muzee, dintre care doar  6 muzee cu 12 filiale sunt în subordinea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Vedeţi mai jos programul muzeelor din ţară pentru 18-19 mai.

Similare
RECOMANDĂRI