Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Profesorii de limba şi literatură română din regiunea Cernăuţi, Ucraina, au participat la un seminar practic la locul naşterii lui Ion Creangă

Profesorii de limba şi literatură română din raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi – Ucraina, au organizat seminar practic în judeţul Neamţ, România. Este pentru prima dată când cadrele didactice din şcolile cu predare în Limba Română organizează un asemenea seminar la baştina "sfătosului bunic" din Humuleşti, Ion Creangă.

Ideea de a organiza o asemenea întrunire didactică a aparţinut profesorilor de Limbă Română de la Complexul Instructiv - Educativ Cupca, regiunea Cernăuţi. Ei şi-au dorit foarte mult să îmbine utilul cu plăcutul şi să viziteze locuri de poveste, în prag de primăvară.

Cei 28 de profesori de română din regiunea Cernăuţi, Ucraina, au făcut primul popas la casa scriitorului Ion Creangă. Ei au vizitat Muzeul Memorial şi Parcul Tematic din Humuleşti şi au aflat lucruri inedite despre viaţa marelui scriitor român.

De asemenea, cadrele didactice din regiunea Cernăuţi au continuat seminarul pedagogic la Casa Memorială "Veronica Micle" din municipiul Târgu Neamţ şi au făcut un pelerinaj la Mănăstirile Văratic şi Agapia.

Participanţii la întrunirea profesorilor de română din raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi, şi-au exprimat dorinţa de a mai organiza un seminar pedagogic şi în municipiul Chişinău, pentru a iniţia un dialog şi a stabili noi relaţii de colaborare cu cadrele didactice din Republica Moldova.

 
Similare
RECOMANDĂRI