Poetul Nicolae Dabija a fost distins cu Premiul albanez „Pjetër Bogdani”,
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Poetul Nicolae Dabija a fost distins cu Premiul albanez „Pjetër Bogdani”,

Poetul Nicolae Dabija a fost distins recent cu Medalia şi Premiul „Pjetër Bogdani”, cel mai important premiu literar acordat de către Uniunea Scriitorilor din Kosovo, pentru volumul „Psalme dachurie” (“Psalmi de dragoste”), tradus în limba albaneză de către Baki Ymeri.

Culegerea de poezie a apărut în seria „Bibliothéque Internationale Bruxelles” („Biblioteca Internaţională Bruxelles”) sub patronajul Consiliului Europei, având subtitlul „Poezie românească din Basarabia. Poezie românească din Moldova”. Pe coperta a patra a cărţii, academicianul albanez Jeton Kelmendi menţionează că poetul Nicolae Dabija este un veritabil artist al cuvântului, care posedă puterea de a transforma visul în realitate.
 
Culegerea albaneză este prefaţată de poetul român Ion Deaconescu.
 
Scriitorul Nicolae Dabija este, conform presei din România, scriitorul român cu cele mai multe premii internaţionale.  Nicolae Dabija este redactor-şef al săptămânalului „Literatura şi Arta” al Uniunii Scriitorilor din Moldova, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, Cultură şi Artă, membru al Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova şi membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei  Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere (L’Académie Européenne des Sciences, des Arts et des Lettres - ALESAL) cu sediul la Paris, laureat al Premiului Naţional. Pe 15 iulie, scriitorul va împlini 70 de ani, scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI