Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Planeta Shakespeare. Craiova găzduieşte festivalul de teatru dedicat marelui Will

Unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru dedicate lui William Shakespeare începe astăzi la Craiova. Cea de-a 11-a ediţie aduce pe scena Naţionalului craiovean spectacole din cele mai diverse zone ale lumii.

Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional Shakespeare are loc la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, la ora 18.30, şi va fi transmisă în direct de TVR Craiova.

Prima reprezentaţie este “Poveştile africane ale lui Shakespeare”, producţie a Teatrului Nou din Varşovia. Este unul dintre cele mai importante spectacole ale lui Krzysztof Warlikowski, regizor de teatru aclamat la nivel mondial şi cunoscut pentru interpretarea modernă a textelor tradiţionale.

De azi, până pe 6 mai, sub genericul "Planeta Shakespeare", trupe din Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franţa, Japonia, Australia, Canada şi SUA vor fi la festivalul craiovean.

Spectacolele se vor desfăşura şi la Teatrul Colibri, Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu sau în alte spaţii publice.

În cadrul telejurnalelor de pe TVR Craiova şi TVR 3 va fi prezentată o agendă zilnică a festivalului ce va cuprinde informaţii, reportaje şi interviuri.

Similare