Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a semnat un contract de parteneriat cu Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi”
Sursa foto:evenimente.md Vizualizari:

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a semnat un contract de parteneriat cu Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi”

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din România au semnat un contract de parteneriat privind desfăşurarea celei de-a III-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest-Chişinău. Evenimentul urmează să se desfăşoare în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

În baza parteneriatului semnat, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va sprijini desfăşurarea Salonului Internaţional de Carte Bookfest-Chişinău, ediţia 2018, alături de Asociaţia Editorilor din România, Institutul Cultural Român şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova. Salonul Internaţional de Carte Bookfest-Chişinău este un eveniment cultural şi comercial ce reuneşte anual edituri, distribuitori de carte, instituţii şi asociaţii de cultură şi contribuie la promovarea culturii române.

În cadrul evenimentului de astăzi au fost punctate şi principalele proiecte care vor fi realizate în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” şi care au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Republica Moldova. Printre obiectivele evidenţiate se numără continuarea programului de mobilitate în domeniul culturii, prin organizarea unor tabere tematice pentru studenţi, muzeografi, bibliotecari şi meşteri populari, dar şi organizarea în comun a conferinţelor ştiinţifice internaţionale.

S-a discutat, de asemenea, şi despre donaţiile de carte în limba română pe care Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” le va oferi pentru premierea elevilor din Republica Moldova, care vor obţine rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale şi internaţionale.
Similare
RECOMANDĂRI