Gala Filmului Românesc pentru Copii, proiecţii prezentate la Chişinău, Cahul, Soroca şi Străşeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala Filmului Românesc pentru Copii, proiecţii prezentate la Chişinău, Cahul, Soroca şi Străşeni

Gala Filmului Românesc pentru Copii, cu genericul ”Aşa cum era odinioară, când erai copil…”, îndeamnă publicul din Republica Moldova să retrăiască emoţiile din copilărie şi să-i familiarizeze pe copii cu cinematografia şi personajele preferate ale părinţilor prin intermediul filmului.

Vor fi difuzate cele mai îndrăgite şi cunoscute producţii cinematografice pentru copii, în cadrul Galei Filmului Românesc pentru Copii în Moldova, aflată la prima ediţie. Copiii vor avea ocazia să vizioneze filmele Maria Mirabela (1981), Veronica se întoarce (1973).

La prima ediţie vor fi organizate nouă proiecţii în patru oraşe din Republica Moldova, printre care Chişinău, Cahul, Străşeni şi Soroca, iar intrarea este gratuită. Proiecţiile vor fi însoţite de paneluri de discuţii oferind astfel publicului din sală o platformă de comunicare cu specialişti şi experţi în domeniul cinematografiei.

Evenimentul este iniţiat de Asociaţia Obştească Uniunea Cineaştilor din Republica Moldova, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova şi Centrul National al Cinematografiei din România. 


 
Similare