FOTO. Festivalul Serile Filmului Românesc la Open Camp Vaslui 2021. Trei seri de film în aer liber
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Festivalul Serile Filmului Românesc la Open Camp Vaslui 2021. Trei seri de film în aer liber

În perioada 24-26 august 2021, timp de trei zile, Caravana SFR ajunge la Open Camp Vaslui, cu filme bune şi un invitat special. Două dintre cele mai apreciate filme ale anilor 2020-2021 şi o serie de scurtmetraje româneşti vor putea fi văzute pe marele ecran de la Teatrul de Vară din Vaslui.

„Ne bucurăm să revenim la Vaslui, unde în 2018 am avut parte de o experienţă inedită, tot la Open Camp. Caravana SFR vine cu filme şi scurtmetraje româneşti, care au rulat anul acesta la festivalul Serile Filmului Românesc de la Iaşi şi care au fost foarte apreciate de publicul larg. Suntem încântaţi să ne reîntâlnim cu cinefilii din Vaslui”, precizează Andrei Giurgia, în calitate de director al festivalului.

Intrarea la evenimente este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”.

Marţi, 24 august 2021, ora 21.00 - Proiecţia filmului „Tata mută munţii” (regia Daniel Sandu)
Invitat: Cristian Bota, actor
 
Miercuri, 25 august 2021, ora 21.00 - Seară de scurtmetraje româneşti
When Night meets Dawn (regia Andreea Borţun)
Love stories on the move (regia Carina-Gabriela Daşoveanu)
În noapte (regia Ana Pasti)
17 aprilie (regia Andrei Georgescu)
Cerbul care a trecut prin faţa mea (regia Vlad Petri)
31 ore (regia Claudiu Mitcu)
Interfon 15 (regia Andrei Epure)
*Ora 20.00 - Concert Bogdan Simion
 
Joi, 26 august 2021, ora 21.00 - Proiecţia filmului „Berliner” (regia Marian Crişan)
 
Tata mută munţii (2021)
Filmul prezintă povestea unui bărbat gata să înceapă o nouă etapă alături de o femeie mai tânără, însă este readus violent în contextul vieţii pe care încearcă s-o lase în urmă atunci când fiul său adolescent dispare într-o drumeţie montană.
Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Daniel Sandu, aduce în atenţia cinefililor legătura puternică dintre Mircea şi băiatul lui, care se pierde accidental pe un traseu de munte. Tatăl e gata să treacă peste orice şi investeşte toata tenacitatea, puterea, ambiţia şi relaţiile de care dispune pentru a-şi regăsi copilul.
Pelicula este inspirată de o întâmplare adevărată şi spune o poveste despre vinovăţie şi dragoste, despre echitate şi compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-şi salva fiul.
 
Berliner (2020)
Filmul aduce pe ecran o prietenie ciudată între un şofer de tractor dintr-un orăşel de provincie şi un politician de rang înalt din Bucureşti, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupţie şi valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ţinut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963. Producţia a obţinut Premiul „Keen Eye” - Russian Cinema Club Federation, la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Internaţional de film de la Moscova (MIFF).
 
Festivalul SFR este organizat de Asociaţia ARTIS. Proiectul este rezultatul pasiunii studenţilor din Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi pentru cinematografia românească. Iniţiat în 2010, continuat timp de 12 ani cu retrospective, invitaţi şi parteneri din lumea cinematografiei, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel naţional de instituţiile reprezentative din mediul cultural.

Festivalul SFR este unicul de acest profil din ţară, dedicat în exclusivitate filmului românesc şi a reuşit, de-a lungul anilor, să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei româneşti. Din 2017, Iaşul a devenit Ţara Filmului Răsare, cu reşedinţa numită #Cinefilia.


Similare
RECOMANDĂRI