Festivalul Internaţional ”Nopţile pianistice” se va desfăşura la Chişinău şi Tiraspol
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul Internaţional ”Nopţile pianistice” se va desfăşura la Chişinău şi Tiraspol

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional "Nopţile pianistice din Moldova - Marea Neagră", care va avea loc în perioada 21 iunie-6 iulie, se va desfăşura la Chişinău şi Tiraspol, unde vor fi susţinute cinci concerte. Evenimentul este organizat de Alianţa Franceză din Moldova şi Ambasada Franţei la Chişinău.

Festivalul va fi inaugurat astăzi, la ora 19.00, în cea mai lungă zi a anului şi de „Ziua Muzicii - Fête de la Musique”, la Sala cu Orgă din Chişinău, cu un concert de muzică franceză şi muzică de film. Pe scenă va evolua Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de compozitorul şi pianistul francez Laurent Couson şi pianistul din Republica Moldova Stanislav Jar. În program va fi interpretată muzică de Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet, dar şi muzică de film.
 
Miercuri 27 iunie, ora 19.00, la Sala cu Orgă va avea loc un concert susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Valentin Doni (R. Moldova/România) şi soliştii Natalia Ceaicovschi (vioară, Italia), Cristian Florea (violoncel), Valentin Doni (contrabas), Claudia Prereş (pian, Franţa), Ecaterina Baranov (R. Moldova/Franţa), Georges Pudmacher (pian, Franţa) ş.a. Ei vor interpreta muzică de Franz Schubert, Ludwig van Beethoven,  Camille Saint-Saëns, Raurice Ravel şi Paul Ducas.
 
Festivalul va continua  la Filarmonica Naţională ”Serghei Lunchevici” cu două concerte, susţinute de Orchestra Simfonică a instituţiei, dirijată de Valentin Doni şi Mihail Agafiţa,  care vor avea loc pe 30 iunie şi pe 4 iulie.
 
Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional "Nopţile pianistice din Moldova - Marea Neagră" se va încheia pe 6 iulie, la Tiraspol,  unde va fi prezentat un concert cu participarea Orchestrei Naţionale de Cameră a Republicii Moldova, Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale, Quartetului Naţional de corzi şi a Orchestrei Simfonice din Tiraspol, scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI