Două cărţi de poveşti pentru copii au fost lansate la Biblioteca Naţională a Moldovei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două cărţi de poveşti pentru copii au fost lansate la Biblioteca Naţională a Moldovei

„Poveştile celor patru anotimpuri”, carte scrisă de Alexandru Plăcintă, şi „Mimu, pisicuţa care a mâncat poveşti”, autor Petre Crăciun, sunt cele două volume pentru copii lansate ieri într-un eveniment care a avut loc la Biblioteca Naţională a Moldovei.

„Cartea „Poveştile celor patru anotimpuri”, pe care am şi ilustrat-o, a fost scrisă cu dragoste pentru copii, dar şi pentru dragostea lor de carte. Mă impresionează cum văd copiii lumea şi mă strădui să o văd şi eu cu ochii lor”, a declarat Alexandru Plăcintă.

Autorul a menţionat că volumul lansat are mai multe poveşti care nu se repetă despre cele patru anotimpuri, văzute prin ochii copiilor.

Petre Crăciun, autor venit de la Bucureşti pentru lansarea cărţii sale „Mimu, pisicuţa care a mâncat poveşti”, este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi laureat al premiului USR pentru carte de copii. „Este cartea mea cu numărul 25 pentru copii. Toate cărţile pe care le-am scris în ultimii ani le-am lansat aici, la Chişinău”, a declarat Petre Crăciun pentru IPN.

Autorul a precizat că volumul lansat pe 6 octombrie este pentru copii de 4-6 ani şi este o carte despre prietenie, despre candoare. „Personajul principal care personifică inocenţa este o pisicuţa a unui povestitor celebru, căruia începe să îi mănânce poveştile. Fiind la vârsta inocenţei şi auzind că poveştile lui sunt bune, pisicuţa s-a apucat să i le mănânce, făcând confuzie terminologică, aşa cum fac copiii”, a spus Petre Crăciun.

Prezent la eveniment, Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, a declarat pentru IPN că cele două cărţi sunt înrudite. „Şi una şi alta sunt cărţi de poveşti contemporane, inspirate din viaţa şi universul lumii de astăzi a copiilor. Cărţile exprimă preocupările unui copil evoluat, al unui copil din secolul 21”, a spus Arcadie Suceveanu.

Elena Pintilei, directoarea generală a Bibliotecii Naţionale, gazda evenimentului, a precizat că cei doi scriitori  fac din copiii nişte norocoşi. „Anul 2020 va fi declarat Anul lecturii. Vă aşteptăm pe toţi la bibliotecă să dezvoltăm arta cititului la tânăra generaţie”, a spus Elena Pintilei.
Similare
RECOMANDĂRI