Depuneri de flori, expoziţii, recitaluri de poezii şi concerte - de Ziua Naţională a Culturii, la Chişinău
Sursa foto:t-spot.net Vizualizari:

Depuneri de flori, expoziţii, recitaluri de poezii şi concerte - de Ziua Naţională a Culturii, la Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău organizează o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naţionale, în capitala Republicii Moldova.

Ziua de 15 ianuarie 2017, cu începere de la ora 10.00, va debuta cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Manifestările vor continua cu recitalul de poezie organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ambianţa de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori şi artişti plasitici îmbrăcaţi în costume de epocă, iar defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”din Chişinău şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeaşi ambianţă, va fi vernisată şi expoziţia „Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii!”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, va avea loc, la ora 10.45, la Rondul din spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.  

În spiritul tradiţiei junimiste şi a reuniunilor de la „Bolta Rece” din Iaşi, Cafeneaua de la Casa Scriitorilor din Chişinău şi vinăria „Purcari” vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper şi scorţişoară.

Manifestările vor continua la Muzeul Naţional al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, unde, începând cu ora 14.00, vor fi prezentate noile colecţii ale muzeului.

Similare