Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cinematografia din R. Moldova cucereşte tot mai mulţi admiratori peste graniţele ţării

Cinematografia din Republica Moldova cucereşte tot mai mulţi admiratori peste graniţele ţării. Un exemplu în acest sens este şi primul thriller autohton. E vorba de pelicula "Werner Gruber", în regia lui Igor Sadovski. O firma din Statele Unite a cumpărat de la cineastul basarabean drepturile de difuzare la nivel mondial, pentru o perioadă de opt ani. Aspecte de la premiera filmului, vedeţi în continuare.

"Werner Gruber" este primul film de lungmetraj al regizorului basarabean Igor Sadovski. El a absolvit facultatea Digital Film Making, de la Milano, şi s-a întors acasă, în speranţa că va contribui la creşterea industriei cinematografice din Republica Moldova.
  
Directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Valeriu Jereghi, spune că este mândru de reuşita lui Igor Sadovski, pentru că asemenea proiecte duc faima Republicii Moldova în industria cinematografică din toată lumea.
  
Filmul este despre răzbunare, sacrificiu şi invidie. Dată afară din orfelinat, Mara decide să se întoarcă la casa părinţilor ei, care au murit misterios, cu ani în urmă. Începe o nouă viaţă, dar vestea că cineva s-a întors să locuiască acolo nu îi place lui Werner Gruber, un german de origine, care a fost primarul din Westfield şi locuia în acea casă. Rolul lui este jucat de protagonistul peliculei, Nicolae Jelescu.
  
Publicul prezent la premieră a fost entuziasmat.
    
Filmul a fost realizat de două case de producţie, cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI