Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” i-a premiat pe cei mai buni bibliotecari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” i-a premiat pe cei mai buni bibliotecari

Peste 100 de bibliotecari au fost premiaţi marţi, 22 octombrie, în cadrul Galei Excelenţei Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, organizate cu prilejul împlinirii a 142 de ani de la fondarea instituţiei.

Cu acest eveniment s-au încheiat Zilele Bibliotecii ”B.P. Hasdeu”, care s-au desfăşurat în perioada 17-22 octombrie la Chişinău.

Solicitată de agenţie, directorul instituţiei, Mariana Harjevschi, a menţionat că astăzi au fost făcute totalurile programului estival destinat copiilor „Provocarea verii”, cu genericul ”Citeşte! Descoperă! Creează!”, care a avut scopul de a le dezvolta cititorilor abilităţile şi calităţile de a-i face mai creativi şi mai inteligenţi prin lecturi, jocuri şi experimente în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, scrie moldpres.

”La concursul ”Provocarea verii”, care s-a desfăşurat timp de 50 de zile, au participat 125 de bibliotecari din cele 27 filiale ale bibliotecii municipale. În cadrul lui au fost organizate circa 4300 de activităţi. Recent, ”Provocarea verii” a luat locul I la concursul ”Cel mai original proiect de promovare a lecturii cu ajutorul tehnologiilor”, în cadrul Programului Naţional LecturaCentral, organizat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova”, a precizat Mariana Harjevschi.

Potrivit directorului instituţiei, diplome de merit au fost acordate din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Asociaţiei Bibliotecarilor din R. Moldova, Direcţiei Cultură a Municipiului Chişinău şi a Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”.

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a fost fondată în 1877. În prezent, aceasta dispune de 27 de filiale, în cadrul cărora activează 355 de bibliotecari.

Similare
RECOMANDĂRI