Al doilea festival „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov” va fi organizat sâmbătă, 9 iunie, în raionul Şoldăneşti
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Al doilea festival „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov” va fi organizat sâmbătă, 9 iunie, în raionul Şoldăneşti

Al doilea festival „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov” va fi organizat sâmbătă, 9 iunie, în satul Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, în satul de baştină al marelui poet Dumitru Matcovschi.

La festival vor evolua ansambluri folclorice, dansatori, tarafuri din zona Nistrului de mijloc cu dansuri, cântece şi secvenţe din spectacole teatralizate. Vor fi organizate excursii la obiectivele turistice din Vadul-Raşcov, la Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi”, Cimitirul evreiesc, Grotele în stânci, Clopotniţa din sec. XV. Totodată, vor fi organizate expoziţii de fotografii ale obiectivelor turistice din 15 sate, beneficiare ale proiectului, expoziţii cu desene ale elevilor din Raşcov şi Vadul-Raşcov, proiecţii de filme cu amintirile celor mai vârstnici locuitori ai acestor sate despre relaţiile lor de prietenie cu vecinii de peste Nistru, tradiţii, istorie, meşteşuguri.
 
În cadrul festivalului va fi expusă harta turistică ce leagă satele situate la poalele stâncilor nistrene, va fi prezentat costumul autentic al vadraşcovenilor creat datorită acestui proiect. Vor fi organizate expoziţii şi ateliere ale meşterilor populari din zonă, competiţii sportive şi concursuri cu desene pe asfalt, un flash-mob al dansului „Coasa”, un rug şi o horă a prieteniei pe malul Nistrului.
 
Festivalul este organizat în cadrul proiectului „Comorile stâncilor nistrene”, realizat de AO „Casa de acasă” din comuna Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti în parteneriat cu grupul de iniţiativă din satul Raşcov, stânga Nistrului. Colaborarea este susţinută financiar de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
Similare
RECOMANDĂRI