A murit Aurel Preda, diplomatul român care a negociat Unirea României cu Basarabia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A murit Aurel Preda, diplomatul român care a negociat Unirea României cu Basarabia

Aurel Preda, Ambasador, general, diplomat de carieră, fost director adjunct şi director la Direcţia Juridică a Ministerului Afacerilor Externe, consilier, ministru-consilier, consul general al României la Milano,  cadru universitar de prestigiu al Universităţii “Nicolae Titulescu” şi preşedinte al Asociaţiei Române de Politică Externă şi cel care a redactat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova de la 27 iulie 1991, a decedat.

Potrivti portalului ziarişti online, Asociaţia Română Pentru Politică Externă  anunţă decesul preşedintelui asociaţiei, Aurel Preda, acesta  a decedat la Spitalul Militar, duminică dimineaţă, 22 octombrie, la ora 03.30, iar înmormântarea a avut loc azi, 24 octombrie, în localitatea natală, Mătăsari, la ora 13.

 AUREL PREDA-MĂTĂSARU a fost  cel care a redactat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova de la 27 iulie 1991, ca un prim pas spre reunificarea celor doua state româneşti. Distinsul diplomat a purtat în aceeaşi perioadă şi negocieri secrete pentru unirea Republicii Moldova cu România, act refuzat însă de puterea de la Bucureşti.

Similare