Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansată a doua ediţie a ghidului "Fine Wine Guide 2019"

A fost lansată cea de-a doua ediţie a ghidului "Fine Wine Guide 2019 – 50 de vinuri bune moldoveneşti". În premieră, ghidul a fost publicat în ediţie bilingvă - română şi engleză şi este destinat amatorilor de vin din Republica Moldova, dar şi celor din străinătate.

Vinuri seci, spumante, albe, roze sau roşii, din aproape 25 de crame, sunt prezente în ghidul pe 2019. Publicaţia este un îndrumar în lumea vinului de pe meleagurile basarabene şi conţine descrierea a 50 de vinuri de top.

Feteasca Albă sau Neagră, Feteasca Regală şi Rara Neagră, acoperă aproape 5% din suprafeţele viticole. Podgoriile sunt în plină dezvoltare şi datorită interesului internaţional. Ghidul oferă informaţii detaliate despre soiurile principale dar şi istoria de sute de ani.

Ghidul are şi o rubrică nouă "Ambasadorii vinului" - poveşti despre cinci oameni de succes care promovează vinul din Republica Moldova peste hotarele ei. Publicaţia a fost editată în patru mii de exemplare, urmând să fie distribuită la evenimente locale dedicate vinului dar şi în străinătate. Prima apariţie va fi pe 5 octombrie, la Ziua Naţională a Vinului.

Topul celor 50 de vinuri va fi disponibil curând şi în versiune electronică. Fine Wine Guide a fost tipărit cu suportul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului şi a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Guvernul Suediei.
Similare
RECOMANDĂRI