VIDEO. Măsuri de relaxare şi noi restricţii împotriva COVID-19 în lume
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Măsuri de relaxare şi noi restricţii împotriva COVID-19 în lume

De duminică, în Italia nu mai sunt aşa numitele zone roşii, izolate de restul ţării din cauza pandemiei. Chiar dacă se înregistrează o scădere a numărului de infectări, ministrul Sănătăţii atrage totuşi atenţia că pericolul nu a trecut şi că regulile trebuie respectate în continuare. In caz contrar, boala poate lovi iarăşi, aşa cum se întâmplă în regiunea Madrid din Spania.

O veste mult aşteptată, mai ales acum, în preajma sărbătorilor. Italienii sunt fericiţi că îşi pot relua într-o oarecare măsură obiceiurile, iar pentru cei care au fost în izolare totală, cum e cazul Lombardiei, de exemplu, este chiar prilej de bucurie.
 

Chiar dacă şi regiunile Piemonte, Lombardia, Basilicata şi Calabria au scăpat de carantină, asta nu înseamnă că toate restricţiile au fost ridicate. In continuare nu se va circula pe durata nopţii pe tot teritoriul Italiei, iar în perioada 21 decembre-6 ianuarie vor fi interzise călătoriile dintr-o regiune într-alta.

Străzile pietonale ale Madridului au fost în acest sfârşit de săptămână la fel ca în perioada de dinainte de pandemie. Poliţia a încercat cu greu să menţină distanţa între persoane. Oamenii au mers umăr la umăr în goană după cumpărăturile de dinainte de Crăciun.

Ca să evite o asemenea situaţie, Germania a hotărât ca ţara să intre în carantină. De la mijlocul săptămânii se vor închide toate şcolile şi magazinele neesenţiale. Acolo unde se poate, angajaţii vor muncii de acasă, în rest, producţia se va opri. Măsurile rămân în vigoare cel puţin până pe 10 ianuarie.

Asta în timp ce peste ocean, în Statele Unite, a început numărătoarea inversă până la prima vaccinare anti-covid. Vaccinul abia aprobat de agenţia americană a medicamentului, a pornit spre centrele din ţară. Au prioritate cadrele medicale şi cetăţenii seniori din centrele de îngrijire.

 

Similare
RECOMANDĂRI