Ucraina nu va mai institui carantină generală, însă va înăspri restricţiile
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ucraina nu va mai institui carantină generală, însă va înăspri restricţiile

Numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus creşte rapid în Ucraina, astfel că, potrivit ministrului sănătăţii, Maksim Stepanov, în următoarea şedinţă de guvern, vor fi analizate noi măsuri mai stricte de carantină.

Ministrul a subliniat că presiunea pe sistemul medical creşte foarte mult, 20.000 de pacienţi cu boala COVID-19 fiind internaţi în spital, potrivit Rador.
 
„Marţi, la şedinţa de guvern, vom propune restricţii mai dure. Nu vorbim despre un aşa-numit lockdown, fiindcă ţara pur şi simplu nu va rezista unui blocaj complet. Va fi vorba, în primul rând, de interzicerea evenimentelor cu mulţi participanţi”, a explicat Stepanov.

Ministrul ucrainean al sănătăţii va propune interzicerea completă evenimentelor în localităţi sau oraşe aflate în „zona roşie” şi permiterea evenimentelor cu cel mult 50 de participanţi în „zona verde”.

„Credem că este necesar să interzicem orice eveniment public cu peste 50 de persoane în zona verde, cu peste 30 de persoane în zona galbenă, cu mai mult de 20 de participanţi în zona portocalie şi să interzicem complet evenimentele cu public în zona roşie”, a mai explicat Stepanov.

Anterior, ministrul ucrainean al sănătăţii a anunţat că va propune guvernului o tranziţie de la aşa-numita „carantină adaptativă”, când se impun restricţii locale, în funcţie de situaţia epidemică, la „carantină consolidată” la nivel naţional, dacă sunt ocupate mai mult de 60% din paturile din spital destinate pacienţilor cu COVID-19. În acest moment, sunt ocupate aproximativ 56% din paturi.

Potrivit datelor anunţate de autorităţile ucrainene pe 12 octombrie, Ucraina a depăşit 260.000 de cazuri de coronavirus şi a înregistrat peste 5.000 de decese cauzate de COVID-19. Luni au fost raportate 4.420 de noi îmbolnăviri şi 43 de decese. De la debutul epidemiei, peste 114.000 dintre ucrainenii infectaţi s-au vindecat de COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI