Numărul global de decese din cauza coronavirusului a depăşit 700.000 – în medie, o persoană îşi pierde viaţa la fiecare 15 secunde
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Numărul global de decese din cauza coronavirusului a depăşit 700.000 – în medie, o persoană îşi pierde viaţa la fiecare 15 secunde

Miercuri, numărul mondial al deceselor cauzate de coronavirus a depăşit 700.000 de persoane, potrivit unui raport Reuters, cele mai mari cifre fiind înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic.

Potrivit Rador, în medie, aproape 5.900 de persoane îşi pierd viaţa la fiecare 24 de ore din cauza bolii COVID-19, potrivit calculelor efectuate de Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni, ceea ce înseamnă 247 de persoane pe oră sau o persoană la 15 secunde.

Preşedintele Donald Trump a afirmat că epidemia de coronavirus este sub control în Statele Unite, unde mai mult de 155.000 de persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a unei reacţii neomogene în faţa crizei, care nu a reuşit să oprescă escaladarea numărului de cazuri. „Oamenii mor, este adevărat”, a declarat Trump într-un interviu pentru siteul web Axios. „Asta este. Dar nu înseamnă că nu facem tot ce putem. Controlăm atât cât este posibil. Este o epidemie cumplită.” În Brazilia, preşedintele Bolsonaro a minimalizat gravitatea pandemiei şi s-a opus carantinei, chiar când el şi alţi câţiva oficiali din cabinetul său au contractat virusul. Iniţial, pandemia a ajuns greu în America Latină, care are aproximativ 640 de milioane de locuitori. Dar oficialii au încercat de atunci să îi controleze extinderea, date fiind sărăcia regiunii şi densitatea populaţiei din oraşele sale.

Mai mult de 100 de milioane de persoane din America Latină şi Caraibe locuiesc în mahalale, potrivit Programul Naţiunilor Unite pentru aşezări umane. Mare parte dintre ele lucrează în sectorul neoficial şi au continuat să lucreze în timpul pandemiei. Chiar şi în acele părţi ale lumii care păreau să fi redus răspândirea virusului, ţările au înregistrat noi cazuri, semnalând astfel că lupta nu s-a încheiat. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au înregistrat recent creşteri ale numerelor de cazuri noi.

Similare
RECOMANDĂRI