Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus creşte alarmant în nordul Republicii Moldova

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus creşte alarmant în nordul Republicii Moldova mai ales în instituţiile de învăţământ, dar şi în rândul bătrânilor. Autorităţile sanitare spun că deocamdată, Spitalul Clinic din Bălţi face faţă fluxului de pacienţi.

Începerea noului an de studii a dus şi la creşterea semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire. Chiar dacă nu s-au înregistrat focare în instituţiile de învăţământ, situaţia devine alarmantă.

„Se înregistrează cazuri în rândul elevilor şi copiilor de la grădiniţe. Nu e un număr mare, mai multe cazuri sunt în rândul cadrelor didactice. 03.07 // 04.12 Nu vorbim de focare, din fericire, doar cazuri separate”, a spus ELENA TUREAC, şef, Departamentul Epidemiologie, CSP Bălţi.

Autorităţile sanitare sunt îngrijorate şi de numărul mare de îmbolnăviri în rândul persoanelor trecute de 60 de ani.

„Se înregistrează multe cazuri în rândul pensionarilor. Este greu de a găsi sursa infectării pentru că nu au contact cu familia, nu muncesc, şi toţi spun că merg doar de acasă la magazin şi de la magazin- acasă”, a spus ELENA TUREAC, şef, Departamentul Epidemiologie, CSP Bălţi.

Toţi pacienţii in stare gravă din nordul Republicii Moldova sunt internaţi la spitalul din Bălţi. Medicii spun că deocamdată dispun de locuri libere, dar speră ca dinamica infectării să se menţină stabilă.  

„Astazi avem 188 de pacienti dintre care 149 confirmati. Majoritatea sunt in sectiile formate. La moment am mai deschis o sectie de triere”, a spus SERGHEI ROTARI, directorul Spitalului Clinic Bălţi.

De la începutul pandemiei, in municipiul Bălţi au fost înregistrate 2824 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, soldate cu 95 de decese.
Similare
RECOMANDĂRI