Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii Republicii Moldova fac mai puţină mişcare. Google a monitorizat mişcările oamenilor de pe toată planeta în perioada pandemiei de coronavirus

Cetăţenii Republicii Moldova fac mai puţină mişcare. Google a monitorizat mişcările oamenilor de pe toată planeta în perioada pandemiei de coronavirus. Datele arată că basarabenii călătoresc mai puţin cu transportul public, ies mai rar la plimbări şi petrec mai mult timp în jurul casei. Datele sunt bazate pe informaţiile obţinute de aplicaţia Google Maps sau de alte servicii de localizare ale Google.

În Republica Moldova, raportul Google arată scăderi masive ale frecvenţei cu care oamenii s-au deplasat în alte zone decât cele rezidenţiale. Sondajul arată că în a doua jumătate a lunii martie a scăzut cu 68% calătoriile cu transportul public. Şi plimbările spre zonele comerciale şi de recreere, restaurante, mall-uri, teatre sau muzee au scăzut cu 67 %.
 
DEPLASĂRI ÎN PERIOADA DE CRIZĂ
 
Staţii de aşteptate, transportul public - o scădere de 68%
Zonele comerciale şi de recreere - o scădere de 67 %
 
Google arată că basarabenii au redus cu 44 % deplasările la supermarketuri şi farmacii. În pieţe şi parcuri, cu 43% şi deplasarea la serviciu cu 37 %. În schimb, au crescut plimbările în jurul casei, prin cartier cu 12 %. 

 DEPLASĂRI ÎN PERIOADA DE CRIZĂ
 
Supermarket şi farmacii - o scădere de 44%
Parcuri, pieţe - o scădere de 43%
Clădiri de birouri şi alte zone de lucru - o scădere de 37%
Zone rezidenţiale - o creştere de 12%
 
 Pe  parcursul lunii februarie şi martie, Google a monitorizat tiparele de călătorie în 131 de ţări. În majoritatea cazurilor, datele arată că din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii fac mult mai puţină mişcare decât de obicei
Similare
RECOMANDĂRI