Un municipiu din România a ales ca prima lui înfrăţire să fie cu o localitate din Republica Moldova
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Un municipiu din România a ales ca prima lui înfrăţire să fie cu o localitate din Republica Moldova

Autorităţile locale din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, şi cele din localitatea Ialoveni au încheiat un Acord de Înfrăţire.

Documentul a fost parafat la Primăria Ialoveni în prezenţa mai multor delegaţii din România, dar şi a unor delegaţii din alte state europene, venite la Sărbătoarea Ialoveniului, informează Infoprut. 

„Am reuşit, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să finalizăm în acest an preţios al Centenarului Marii Uniri a tuturor românilor, toate demersurile necesare pentru a realiza prima relaţie de înfrăţire a municipiului Vulcan cu o altă localitate. Am ales oraşul Ialoveni din Republica Moldova şi-i mulţumesc domnului primar dar şi tuturor fraţilor noştri basarabeni pentru felul în care au primit şi îmbrăţişat propunerea noastră. Pornim la drum în această frumoasă legătură cu certitudinea stabilirii unor relaţii calde, prieteneşti între vulcăneni şi ialovineni, de toate vârstele. Sărbătoarea Ialoveniului, marchează pentru comunităţile noastre înfrăţite, startul în deschiderea porţilor prieteniei, ale colaborării şi susţinerii reciproce”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, citat de Avântul Liber.  

Edilul a precizat că Programul de activităţi comune al celor două localităţi înfrăţite, program care va fi stabilit până la finele acestui an şi va avea ca termen de implementare cuprinsul anului următor, va fi axat în principal pe proiecte culturale, educaţionale, istorice, de păstrare a tradiţiilor, sportive, turistice şi economice. 

RECOMANDĂRI