Românii din Suedia strâng semnături pentru Unire
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Românii din Suedia strâng semnături pentru Unire

Românii stabiliţi în Suedia se alătură eforturilor de a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituţiei României, în vederea adăugării unui preambul privind reîntregirea naţională.

Decizia a fost luată în urma unor dezbateri care au avut loc în 3 oraşe suedeze – Södertälje, Stockholm şi Uppsala, pe tema Reunirii. Evenimentele s-au desfăşurat în perioada 19-21 mai la iniţiativa grupului „Solidaritate pentru România”, scrie Infoprut.

În luna mai a fost demarată campania „1 milion pentru Unire”, sub egida Alianţei pentru Centenar. Organizatorii campaniei au explicat că doresc revizuirea Constituţiei prin adăugarea unui preambul, similar celui din Constituţia Germaniei şi în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica paşnic, în concordanţă cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Persoanele care doresc să facă voluntariat în cadrul celei mai ample campanii unioniste de strângere de semnături se pot înscrie prin completarea formularului de la adresa https://www.semnez.eu/.

RECOMANDĂRI