Marşul Centenarului: încă puţin până la Prut
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Marşul Centenarului: încă puţin până la Prut

Marşul Centenarului se apropie de final. După ce au parcurs 1200 de km din cei 1300 propuşi pe traseul Alba Iulia – Chişinău, unioniştii ajung astăzi la Iaşi, ultimul mare oraş în care poposesc înainte de a trece Prutul.

Participanţii la Marşul Centenarului vor fi prezenţi la Iaşi sâmbătă şi duminică, la lucrările Conferinţelor Congresului Reîntregirii Neamului, în cadrul cărora se vor dezbate subiecte precum unirea României cu Republica Moldova ca proiect de ţară, protejarea drepturilor populaţiei româneşti din jurul graniţelor, precum şi proiecte urgente de infrastructură ca autostrada Chişinău – Iaşi – Târgu Mureş.

„Am mers 1200 de km pe jos, de la 1 iulie şi până acum, pentru ca proiectul Reunirii să nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 să nu fie despre tabere şi dezbinare, ci despre unitate naţională. Îi aşteptăm pe ieşeni să se alăture marşului pentru a trece Prutul duminică şi a parcurge ultimii 100 de km până la Chişinău, unde pe 1 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc o manifestaţie de amploare”, a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012.

Ultima etapă a Marşului Centenarului va avea traseul Iaşi – Ungheni (duminică, ora 19:00) – Călăraşi – Sadova – Lozova – Căpriana – Străşeni – Chişinău, scrie Infoprut. 

RECOMANDĂRI