Iowa, al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iowa, al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială

Guvernatoarea statului Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018 drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor, în statul pe care-l conduce, a anunţat ambasada SUA la Bucureşti.

În proclamaţie, Kim Reynolds a motivat gestul prin faptul că România este un partener strategic al Statelor Unite, prin contribuţia româno-americanilor la dezvoltarea societăţii SUA, dar şi prin creşterea legăturilor bilaterale dintre statul Iowa şi România.

„Eu, Kim Reynolds, Guvernatorul Statului Iowa, proclam ziua de 1 decembrie 2018 drept a 100 aniversare a Marii Uniri a Românilor în Iowa şi felicit România, poporul român, pe româno-americanii din Iowa pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire şi felicit România pentru reuşitele ei ca naţiune vibrantă şi pentru că este un partener apropiat al Statelor Unite”, sună decizia guvernatoarei Republicane.
 
Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Iowa este cel de al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială” mai precizează ambasada SUA.
 
Statul Iowa a devenit cel de al 29-lea stat american în decembrie 1846. Numele statului derivă din numele tribunului de nativi americani, Ioway. Văzut ca fiind un stat cu economie preponderent agricolă, aceasta este totuşi foarte diversificată. În 2010, Iowa a fost declarat statul în care se pot deschide şi susţine afaceri cu costurile cele mai mici dintre toatele statele americane.
 

Sursa: Activenews.ro
RECOMANDĂRI