Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Flacăra Unirii a luminat aseară Sibiul. Marşul se desfăşoară pe un traseu de 1300 de kilometri

Înflăcăraţi, în marş pentru centenar. Flacăra Unirii a luminat aseară Sibiul. După 300 de km parcurşi de la Alba Iulia, unioniştii de pe cele două maluri ale Prutului au ajuns în inima Transilvaniei. Participanţii la Marşul Centenarului au fost binecuvântatâ de preotul Constantin Necula în calea lor spre Chişinău.

Cu bătături la picioare, obosiţi, dar plini de entuziasm, unioniştii au reuşit să parcurgă deja 300 de km din traseul Alba Iulia-Chişinău.

Deşi are peste 70 ani, Andrian din Grătieşti, Republica Moldova spune că are o misune de îndeplinit. A pornit cu tinerii de la Alba Iulia şi îşi propune să ajungă la Chişinău.

Pe ritmuri patriotice, participanţii la marş au ajuns în Piaţa Sfatului din Sibiu.

Părintele Constantin Necula a binecuvântat participanţii la Marşul Centenar, menţionând că nu există dincolo şi dincoace de Prut.

Flacăra Unirii este purtată sub forma unei ştafete pe o distanţă de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chişinău. Cei care doresc să participe la Marşul Centenarului îşi pot alege una dintre etape sau pot parcurge tot traseul, care urmează să se încheie pe 1 septembrie.
RECOMANDĂRI