Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

#EusuntRomânia. Români uniţi prin muzică. Zeci de artişti de la Chişinău au scris pagini întregi din istoria muzicii româneşti

Separate de vremuri, însă unite prin grai, port sau istorie, cele două maluri ale Prutului şi-au regăsit întotdeauna sufletul comun. Prin muzică, între Chişinău şi Bucureşti, n-a fost vreodată hotar.

Vocile de aur din Republica Moldova şi-au găsit întotdeauna ascultători, acasă în România. Mărturie stau zecile de artişti de la Chişinău care au scris pagini întregi din istoria muzicii româneşti. Ultimele exemple sunt idolii tinerei generaţii: de la oamenii cu mască cum sunt Carla's Dreams, la cei care au dus bunica pe scena Eurovision.

Cea mai cunoscută trupă a momentului din Republica Moldova este Carla's Dreams. Artiştii au ajuns pe piaţa muzicală românească în urmă cu mai bine de 4 ani şi s-au remarcat prin aparţia inedită: cu feţele pictate.

Succesul Carla's Dreams s-a tradus prin foarte multe colaborari şi concerte cu artişti din stânga Prutului. Muzica băieţilor de la Chişinău a ajuns hit în toată România.

Ianna Novac este alt nume din Republica Moldova care a trecut graniţa. Interpreta a venit în România acum 18 ani cu o bursă prezidenţială, pe care a câştigat-o la un concurs de muzică, în Chişinău. S-a transferat imediat la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatii" şi apoi a absolvit Conservatorul, secţia canto-clasic. Primul proiect românesc a fost colaborarea cu trupa ASIA - trei ani de concerte şi turnee de succes.

După ce proiectul ASIA s-a încheiat, artista a pornit singură un proiect pop-opera. Nimeni n-a crezut în proiectul ei. Niciun producător nu-i dădea şanse de succes, iar impresarii i-au zis că nu se potriveşte pe piaţa muzicalaă românească. Dar Ianna s-a ambiţionat şi a câştigat.

Acum lucrează la un album nou. A strâns piese din cele mai reprezentative locuri ale lumii şi le-a ordonat într-un proiect inedit. Un amestec muzical românesc, grecesc şi rusesc, în stilul pop-opera.

Alex Calancea Band a făcut senzaţie la finala Eurovision România 2018. Artiştii basarabeni revin cu plăcere în România ori de câte ori sunt chemaţi. Pentru ei, România e acasă.

Şi în timp ce mulţi artişti merg pe drumul succesului spre România, Fuego face drumul invers. Artistul român este primit cu braţele deschise de românii din Republica Moldova.

Artistul crede cu tărie în unirea prin muzică.

RECOMANDĂRI