Actualitate

Acord între Primăria Chişinău şi Asociaţia Obştească Fotbal. Aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor primii lecţii gratuite de fotbal

Acord între Primăria Chişinău şi Asociaţia Obştească Fotbal. Aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor primii lecţii gratuite de fotbal

Aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani, vor fi face lecţii gratuite de fotbal, timp de trei ani. Un acord de colaborare între Primăria Chişinău şi Asociaţia Obştească Fotbal Club a fost aprobat astăzi de Consiliul Municipal. Aşa cum se întâmplă de la o vreme încoace, nici această hotărâre nu a trecut fără scandal, iar bugetul muncipal pentru 2024 nu a fost dezbătut nici astăzi.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport, copiii selectaţi vor face lecţii gratuite de fotbal, iar cei mai buni vor putea participa la competiţiile internaţionale. În baza acordului, Asociaţia Obştească Fotbal Club va fi obligată să asigure copii cu echipament sportiv necesar.

ANDREI PAVALOI şef-adjunct, Direcţia educaţie, tineret şi sport: „Noi vorbim acum de o Asociaţia Obteşscă care este parte componentă a Federaţiei de Fotbal cu care Primăria Chişinău la fel are un acord de colaborare în vederea implementării proiectului Fotbal în şcoli. El este o disciplină care a fost acreditată de către organee de specialitate a Ministerului Educaţiei şi nu este doar în Municipăiul Chişinău”.

Cheltuielile vor fi suportate de asociaţie. Unii consilieri s-au arătat nemulţumiţi de anumite prevederi.

ZINAIDA POPA consilier, PAS: „Ei ne oferă reclamă şi imagine publică prin intermediul parteneriatului. Administraţia publică poate beneficia de reclamă gratuită în timpul meciurilor... acets lucru poate spori vizibilitatea primarului. Noi considerăm că ceea ce ne-aţi prezentat astăzi nu este tocmai în beneficiul nostru, dar este în beneficiul Asociaţiei propriu-zise”.

GRIGORE BEJENARU consilier, MAN: „Uitaţi vă dragi consilieri din PAS. Acum se investeşte în sport, dar pe voi ce v-a ars, v-a ars publicitatea. Că undeva cumva aţi găsit cuvântul Primar. Pe voi vă frige că ceva se face în acest Chişinău, voi nu puteţi... O sută de copii trei milioane. Sunt 60 de milioane la stat”.

DINARI COJOCARU consilier, PSRM: „Colegi, haideţi să ne auzim. Eu cred că noi politizăm acest subiect, da nu este plăcut că domnul Pavaloi a avenit astăzi pe ordinea de zi doar cu această Asociaţie, dar ar fi trebuzit să vină cu 10, 15., dar nu îi vor trage nimeni de coadă să vină să scrie cerere. Da-ţi să îi susţinem”.

Aceasta este una dintre deciziile aprobate de Consiliul Municipal în şedinţa de astăzi. Deşi suntem în luna aprilie, consilierii încă nu au votat cel mai important proiect - bugetul municipal pentru 2024. Potrivit legislației, Primăria era obligată sǎ aprobe bugetul până în 10 decembrie 2023.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter