Social

Concert dedicat Zilei Unirii, susținut la Sala cu Orgă din Chișinău

Concert dedicat Zilei Unirii, susținut la Sala cu Orgă din Chișinău

A fost spectacol de gală la Sala cu Orgă din Chişinău. Orchestra Națională de Cameră împreună cu dirijorul Traian Ichim și pianistul Andrei Licareț, din România au susținut un concert dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România.

Invitații de onoare au fost dirijorul Traian Ichim și pianistul Andrei Licareț care au oferit publicului muzica lui Beethoven, Enescu şi Mozart.

ANDREI LICĂREŢ, pianist: „Cu muzică românească şi cu o muzică hai să zicem universală Ludwig van Beethoven. Un concert de pian, unul dintre cele mai frumaose concerte din repertoriu de pian.”

TRAIAN ICHIM, dirijor: „Ne-am gândit să fie ca o comuniune spiritual dintre muzicienii din Moldova şi muzicienii din România. La nivel cultural ne-am gândit să facem o aşa zisă unire.”

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chișinău în colaborare cu Sala cu Orgă.

MONICA BABUC, director, Institutul Cultural Român de la Chișinău: „ Prin acest evenimente încercăm să aducem omagiu nostrum tuturor înaintaşilor noştri carea u făcut unirea şi prina ceasta au arătat modelul de a sluji idealurilor noastre naţionale.”

LARISA ZUBCU, director, Sala cu Orgă: „Sperăm ca acest concert traditional, va avea loc în fiecare an, fiindcă cum am mai spus mai sus, este un moment important în istoria românilor.”

Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită 27 martie și zeci de evenimente cultural științifice sunt dedicate acestui moment important din istorie.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter